Wat zijn Conferentiebouwstenen?

Conferentiebouwstenen zijn losse stukjes programma die u in kan zetten voor een congres, seminar of conferentie. Een congres of conferentie bestaat vaak uit een opeenvolging van een aantal sprekers, PowerPoint presentaties, afgewisseld met break out sessies.

Omdat mensen niet in staat zijn lang achter elkaar informatie tot zich te nemen, is het aan te raden in een congres een aantal ludieke breaks of energizers op te nemen. Deelnemers worden dan weer even in beweging gezet, aan het lachen gemaakt en dit is meestal een welkome afwisseling.
Ook als u zelf uw congres organiseert en niet voldoende invulling heeft, kunt u gebruik maken van één of meerdere bouwstenen. Het is bijv. verrassend om het congres op een originele manier te openen met een pakkende theater act, lied of show. Maar het is ook leuk om het congres op een bijzondere manier af te sluiten, bijv. met een lied waarin het hele congres bezongen wordt, een cabaret, een film met de highlights of een interactief muzikaal gebeuren.

Congresbouwstenen zijn onderdelen die u los kan boeken en in kunt zetten bij ieder congres, evenement, opening of training.

Bouwstenen voor Conferentie op maat

De Zingende Evaluatie

Sluit uw congres of seminar eens op een hele bijzondere manier af, nl. met een Zingende Evaluatie. Via korte zaalinterviews delen deelnemers van het congres hun ervaringen en belevenissen van de dag. De inhoud wordt genoteerd en er wordt ter plekke een lied van gemaakt, dat ten gehore wordt gebracht. Er kan gekozen worden uit verschillende muziekstijlen. Zo wordt het congres op een bijzondere, originele manier in verschillende muziekstijlen bezongen en afgesloten.

Levende Hersentest

Een acteur neemt live een hersentest af met het publiek door hen antwoord te laten geven op vragen die hij het publiek stelt. De deelnemers krijgen zo direct duidelijk waar hun hersendominantie ligt: links, rechts, voor of achter. De Levende Hersentest kan als workshop worden ingezet, maar ook als zinnige energiser of break in het programma . De test is interactief en geeft veel energie. De deelnemers komen letterlijk in beweging en in contact met elkaar, terwijl ze zich toch niet echt hoeven te verplaatsen. En het geeft de deelnemers direct zicht op de manier waarop je communiceert, denkt, motiveert, analyseert, fantaseert etc. De Levende Hersentest kan worden georganiseerd voor zalen en congressen tot 2000 personen.

Logo Schilderen

Deelnemers aan het congres krijgen de gelegenheid om een klein stukje van uw logo te schilderen. Aan het einde van het congres wordt uw logo in zijn totaliteit gepresenteerd, geschilderd door alle deelnemers aan het congres.

Money Game

In dit geldspel mogen de deelnemers zelf hun inzet bepalen. In verschillende spelrondes kan men tijdens dit game geld pakken, vragen, krijgen, weggeven, investeren, lenen etc. Men maakt in het Money Game winst of verlies, al naar gelang het gedrag in het spel. Het geldspel is beurtelings bloedstollend serieus, ontspannend en komisch.
Het Money Game is leerzaam en biedt inzicht in eigen gedrag en motivatie en in die van de andere deelnemers. Aan de hand van het eigen gedrag in het spel en enkele gerichte vragen in het 'Money-boekje' bepaalt elke deelnemer zijn Money-type.
Het geldspel is zeer geschikt als spectaculaire break tijdens seminars of congressen of als korte ludieke workshop om de rol die geld speelt in je leven te onderzoeken.

Thema Lied

Er wordt speciaal voor uw doelstelling voor uw organisatie of congres een lied geschreven, dat door een zanger of zangeres ten gehore wordt gebracht en waarbij het publiek uitgenodigd wordt de refreinen mee te zingen.

Workshops

Mocht u een deel van uw congres de groep workshops willen aanbieden, dan hebben wij hier een ruime keus in. O.a. de workshops out of the box denken, patroondoorbrekend denken, probleemoplossend denken, innovatief denken, visie-ontwikkeling, communicatie en feedback, kookstrijd, creativiteit (tekenen, schilderen, 3d art, fotografie, zingen), theatersport, improvisatietheater, leiderschaps-ontwikkeling.

Serieuze Input, Creatieve Output

Congressen worden meestal gebruikt om een bepaald thema te bespreken of een bepaalde boodschap over te brengen. Nadat er een groot serieus deel van het congres is geweest met sprekers en inhoudelijke informatie, kunnen er korte workshops georganiseerd worden, waarbinnen de deelnemers deze input en content omzetten in een creatieve output in de vorm van een filmpje, een lied, cabaret, show, moodboard, een humoristische prezi, etc.
Wij leveren hiervoor een atelier met theaterkleding, apparatuur en professionele begeleiding, waardoor we 100 - 200 mensen binnen een uur een creatieve presentatie kunnen laten geven.
Omdat er veel gelachen wordt, is het vaak een zeer welkome uitlaadklep, nadat mensen veel informatie tot zich hebben genomen. En ook een leuke manier om vorm te geven aan datgene wat mensen hebben ontvangen.

WellesNietes Show

Ieder mens heeft zijn gebruiksaanwijzing, alleen zijn we vergeten om een goede bijsluiter van onszelf mee te geven. Hoe willen we communiceren, hoe willen we wel en hoe willen we niet benaderd, aangesproken of aangestuurd worden? Houden we van complimentjes of hebben we er juist een hekel aan? Willen we geluk of willen we gelijk? Wat is de manier om ons optimaal te laten functioneren? Wat is de manier om alles van ons gedaan te krijgen en wat is de manier om niets meer van ons gedaan te krijgen?
Twee acteurs gaan op een humoristische manier laten zien hoe ieder mens zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft.
Deze inspirerende, interactieve Welles Nietes Show kan gebruikt worden als bijzonder evenement, kick-off, "energizer" bij seminars, vergaderingen of meetings, maar ook als trainingsworkshop.

Plezier in je Werk Show

Intuïtie, saamhorigheid, enthousiasme, in- en aanvoelend vermogen zijn met name in deze tijd heel belangrijk geworden voor het succes en het geluk van het bedrijf.
In een korte, ludieke, humoristische show laten acteurs zien hoe de arbeidsomstandigheden bij kunnen dragen aan het dagelijkse werkplezier. Er wordt ons een spiegel, soms een lachspiegel, voorgehouden en we kunnen zien hoe we communiceren, motiveren en omgaan met elkaar.
De Show kan in combinatie gegeven worden met een workshop “Plezier in je Werk”.

Debating Game

Mocht u het leuk vinden dat uw publiek nog op een bijzondere manier nadiscussieert over de thema’s die op het congres besproken zijn, dan organiseren wij ook een DebatingGame. Er worden dan teams gemaakt, stellingen aangeleverd, er zijn rechters in tenue die gaan jureren.
Al met al wordt het inhoudelijk interessant, maar wordt het ook qua vorm een spannende activiteit waar de mensen niet alleen inhoudelijk wijzer van worden, maar ook veel energie van krijgen.

Acts & Typetjes

Ook kunnen wij verschillende acteurs leveren, die bijv. Uw gasten in de foyer of bij binnenkomst zingende verwelkomen en gedurende de meeting typetjes kunnen spelen, kleine acts uitvoeren, mensen op het verkeerde been zetten, uitdagen, aan het lachen maken, drankjes of hapjes presenteren, etc.

Wat bezielt je Show

Er wordt veel gesproken over verantwoording. Maar wat is verantwoording nou eigenlijk? In een ludieke, interactieve, humoristische show laten de acteurs zien dat er ook wel eens iets de mist in gaat. En hoe gaan we daar dan mee om? De Show refereert naar situaties die voor iedereen herkenbaar zijn.
De Show is vooral om te lachen, maar geeft ook inzicht en opent het gesprek en kan dingen die soms zwaar liggen, licht en luchtig maken zonder dat het afbreuk doet aan de inhoud.

Compliment Break

Acteurs komen zingend met bossen rozen het podium op. De mensen worden uitgenodigd elkaar een compliment te geven over dat waar ze zich voor ingezet hebben binnen het bedrijf of organisatie. Op een ludieke manier worden de rozen incl. de complimenten aan elkaar overhandigd.

Percussie Workshop

Hoe klinkt uw bedrijf? Binnen enkele slagen word dit duidelijk, maar dan! Hoe halen we het onderste uit de kan? En alles-kan klinkt, emmer, ton, gootsteen, bezemsteel, auto-velg, koffie blik...
Deze trommelworkshop stelt zich ten doel het groepsproces op gang te brengen, te verbeteren, te stimuleren, aan te wakkeren en op te stoken tot een inferno.
De workshop kan tijdens uw conferentie fungeren als introductie, break of finale van de dag. Het onderbreekt, verfrist en geeft nieuwe energie. Het is een ervaringsworkshop over de kracht van samenwerken en groepsdynamiet!
Wie zijn onze
Klanten
Banken en Verzekeringen
ABN-Amro, Aegon, AGIS, Agis Zorgverzekeringen, Allianz, Amersfoort-se Verzekeringen, AMEV, ANWB, AXA Verzekeringen, BNP Paribas, Cofely Zuid BV, Cordares, De Nederlandsche Bank, Delta Lloyd, Fortis, Fortis Bank, Fundum, ING Bank, Kempen & Co, Menzis, Monuta, OHRA, Rabobank, REAAL verzekeringen, Robeco, SNS Bank, Spaarselect, Stater, Westland Utrecht

Bouwen en wonen
Aedes, Ballast Nedam, BAM, Carint, Convide, Cover, De Woonplaats, DHV, Gallo Projectmanagement, Interactive bouwprodukten bv, KeJe, LBN Betonproducten, Lefier, Luijtgaarden BV, Mooiland Maasland, Nestas, PRC Bouwcentrum, Pronto Wonen, PWS Rotterdam, Stek-Wonen, Stevens en van Dijck, TIWOS, Van Aarle de Laat, Vestia Rotterdam Noord, Waal Bouw, WBR Rotterdam, Welvada, Wonen Breburg, Woongoed Middelburg, Woongroep Posterholt, Woonklavier, Woonmaat-schappij Hoofddorp, Zayaz

Chemie
Abbott, AC Analytical Controls, AKZO Nobel, Beiersdorf, DSM, Eastman Chemical BV, HP Valves, Oasen, Odfjell Well Services Netherlands (OWS), Shell, Waterschap Rijn en IJssel

Consultancy & Accountancy
ABAB, Accenture, Advisorgroep, Atim Advies & Opleidingen, Bekkers Adviesbureau, Camerik Voortman, Cap Gemini, Cedri Consult, Dehora, Deloitte, Duine adviesbureau, Ernst & Young, JPR, Keystone Business Solutions, KPMG, Kroese & Paternotte Makelaars, Lagerweij en Partners, Partners & Propper, PGGM, Port4Growth, QSN, Radar Advies, Spectrum CMO Gelderland, Valid, Van Dorth Advies, Van Veen Noppen & de Vries.

Electronica
Canon, Philips, Philips Lighting BV.

Energie
Alliander, Delta, Eandis (België), Eneco, Enexis, Essent, Gasunie, Imec, NUON, Umicore België.

Gemeentes
Almere, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Breda, De Wolden, Den Bosch, Den Haag, Deventer, DoeinchemEindhoven, Helmond, Hoorn, Lansingerland, Maarssen, Naarden, Nederweert, Oud-Beijereland, Purmerend, Ronde Venen, Rotterdam, Skarsterlân, Son en Breughel, Spijkenisse, Steenwijkerland, Tiel, Utrecht, Veere, Vlaardingen, Westland, Zaltbommel, Zwolle, SGBO.

ICT
Bis Bedrijfs Informatie systemen, Concepts ICT, Dari financial Services B.V, EO Feedback, Fujitsu Services B.V., Furore, Getronics, IHC Systems, Imtech Maintenance B.V, Microsoft Nederland, Nedgraphics, Ordina, PC-Ware Information Technologies, PinkRoccade, Qmagic, Quatro, SAP, SeniorWeb.

Onderwijs
Basisschool Statenkwartier Den Haag, Bavoschool, CBS De Brug, Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, De Basis, De Haagse Hogeschool, De Jonge Onderzoekers, Dr. Knippenbergcollege, Driestar Educatief, Erasmus MC, Europaschool Amsterdam, Fontys Hogeschool, Governance University, HAN Arnhem/Nijmegen, Hogeschool Holland, Hogeschool InHolland, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim, Katholieke Universiteit Leuven, KBS De Akkers, Magistrum Goep, NHTV, Nicolaasschool Rotterdam, OBD, OBS Koningin Juliana, Onderwijs Service Groep, Pearson, Pieter Jongelingschool Arnhem, ROC Graafschap College, ROC Mondriaan, ROC Tilburg, ROC Westerschelde, SCVO Nijverheidschool, SOPOH, St Odulphuslyceum, Thorbecke VO, Tias Nimbo, Universiteit Twente, Universiteit van Amsterdam, Wellant College, Widdonckschool.

Provincies
Provinciale Staten Zuid-Holland, Provincie Gelderland, Provincie Limburg, Provincie Noord Holland, Provincie Noord-Brabant, Provincie Utrecht, Provincie Groningen.

Rijksoverheid
Arbo en Milieudienst, Belastingdienst, Belastingsdienst Rijnmond, Dienst Landelijk Gebied, Douane Rotterdam, Douane Zuid, FPC Veldzicht, Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), KLPD, Marinebedrijf, Min. van Economische Zaken, Min. van Landbouw Natuurbeheer en Visserij, Min. van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Min. van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Min. van Buitenlandse Zaken, Min. van Financiën, Min. van Justitie, Min. van Verkeer en Waterstaat, Min. van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), Politie Amsterdam Amstelland, Politie Haaglanden, Politie Midden en West Brabant, Politie Brabant Zuid-Oost, Politie Emmen, Politie Midden-West Brabant, Politie Noord-Holland Noord, Politie Rijnmond, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering Nederland, SIOD, Stadstoezicht Rotterdam, TNO Defensie en Veiligheid, Tweede Kamer, UWV Bezwaar en Beroep.

Telecom
Dutchtone, KPN, Orange, Phonehouse, T-mobile, Telfort, Vodaphone.

Trainings- & Evenementenbureaus
Atlas Copco, Bijl, Clifford Chance, Creative Factory, Event Department, Eventive Business Event, FairEvents, Festivents, Hartendame, Heliflights & Events, Huizinga de Grouw, ICA, Josz, Luchas Promotions, MOS, Multi Value, No Boring Events, Northgate Arinso, Pepperminds, Prima Donna, Raaymakers Events, Sparkz, Stichting de Meeuw, Van den Broek & partners, van Hoof Producties, Vedior, VNU Exhibitions, WVM, XL Event, Zus en Zo Events.

Vervoer
Bizztravel, Havenbedrijf Rotterdam, Minihouse, NS ? Servex, NS-Reizigers, Prorail, Railinfrabeheer, RDW, Rijkswaterstaat, Subaru Benelux, Transavia.

Zorg
Academisch Ziekenhuis Maastricht, Achmea Zorg, Altrecht, Antaris, Antonius Ziekenhuis, Apotheek Universitair Medisch Centrum, Artsen zonder Grenzen, Beatrixoord, Beusichem Fysiotherapie, Bureau Jeugdzorg, Cardiologie Centra Nederland, Centrum Indicatiestelling Zorg, Cordaan, De Friese Wouden, De Zorgschakel, Ergocontrol, Gemini Zorg, GGD Amsterdam, GGD Brabant, GGD Gouda, GGD Hart voor Brabant, GGD Rotterdam, GGZ Delfland, GGZ Drenthe, GGZ-WNB, GHOR, Huisartsenpost Amstelland, Huisartsenzorg IJsselstein, Hulpverlening Gelderland Midden, Ikazia, Iriszorg, Isala Klinieken, Janssen Cilag, Jeugdzorg Sittard, KCHL Bronovo, Kinderopvang 2samen, Kwintes, Medisch Centrum Alkmaar (MCA), Medisch Opvang Asielzoekers (MOA), NIGZ, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Pluryn, Prins Claus Centrum Sittard, Promens Care, Raad vd Kinderbescherming, Rivierduinen, Roche Diagnostics, Rode Kruis Nederland, Saltro, SHL Breda, Siemens Healthcare Diagnostics, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, St. Franciscus Gasthuis Rotterdam, St. Jans Gasthuis Weert, Stavoor, Stichting Groenhuysen, Stichting Hera, Stichting Joods Maatschappelijk Werk, Stichting Lek & IJssel, Stromen Opmaat Groep, Symphora Hilversum, The Nanny Kinderdagverblijven, Thuiszorg West Brabant, UMC, Univé, UWV Zwolle, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, Viataal, Vivium Zorggroep, Waalboog, Waardeburgh Sliedrecht, WFG, Zorg en Zekerheid, Zorgbalansgroep, Zorggroep Suydevelt, Zorginstelling Lindenhout.

Diversen
ABB B.V., Aerosoles, AFB International, Agrifirm, Albert Heijn, ASC international, Bam rail B.V., BDOF Project, Bible League, Bibliotheek Velsen, Bizzi, Brabantia, Brandweer Heiloo, Bugaboo, Business Club Jonge Ondernemers, CBS de Linge, Centrum voor Amateurskunst Noord-Brabant (CVA), CNV, COC- Limburg, Cosmopolitan, Cosmopolitan Cosmetics, Day for Change, Kinderopvangde de Kinderkoepel, Deventer Hockey Vereniging, Dierenbescherming, Dokkumer Vlaggen Centrale, Douwe Egberts, Emotional Brain, Epo uitgeverij, Euro Pool System, Eurodev BV, European Patent Office, Evangelische Omroep, Facilicom, Felicitas, Felua-Groep, Fleura BV, Flora Holland, Friesland Campina Benelux, FunX, Goorts en Coppens Advocaten, Goumans, Greenpark Hotel, Holland Casino, Hoogheemraad Delfland, House of Sports, ICreative, Iddink, Inpladi, Interface, Interface Europe B.V., Interface UK, Jaarbeurs Utrecht, Jeugdzorg Haaglanden, Johnson Diversey, Kaemingk, Kamers van Koophandel Nederland, Kappellerput B.V., Kellogs, Koffieschenkerij Genuujerie, Kone Netherlands, KSE Process Technology, Landal Heideheuvel, Libéma, Linssen Yachts B.V., Mood Concepts, Nutricia Nederland B.V., Office Depot, Overbeek, P2 Ontwikkeling, Pac B.V., Perpetuum, Petit Bonheur, Philip Morris Holland, Polymac B.V., Promotie Zeeland Delta, PUMA, Rodenberg Kinderopvang, Roteb, Sanquin, Scouting Nederland, Sebastian Nederland, SHK Sportcentrum, SHL Nederland B.V., Shoes Unlimited B.V,. SIDN, Silvo, Smilde Foods, Sport en Recreatie Rotterdam, Sportief Holland, Stichting Hoorprofs, Stichting Kinderopvang De Lier, Stichting Welzijn Oldambt, SVB, Synthens, Tempo Team, TPG Post, Unilever, UWV, Vanderlande, VCV Golf , Vrumon BV, VSO Klein Borculo, VTN, Werkplein Baanzicht, WGD Mahonie, Wijkwinkel Malburgen, Yacht